#dansstorm
ExpoPerformance
  • Zaterdag:
  • Zondag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

ADEMROOD EXP0 met dansvideo's

Pé Vermeersch en Radical HeArts performing ARt company

EXPO
‘Ademrood‘ is een environment, dat bekeken, maar ook beleefd kan worden. Rood, kleur van leven, passie, maar ook van lijden en bloed, contrasteert met het klinische én verstillende wit en verbindt de verschillende kunstvormen. Doorheen de ruimtes van Salon Radical , monumentale bloedrode tapijten en textielen, afkomstig uit Marokko en Tunesië, gecreëerd door vrouwen in strikt sociaal confinement.

Op beeldschermen zie je fragmenten van de performances die plaatsvonden tijdens Human(Art)istic.festival te Brussel in oktober 2020, maar door de tweede lockdown abrupt werden afgebroken. In deze video’s vertrekt de choreografe van het verzwakte lichaam, het lichaam, dat pijnlijk werd aangetast. Ademrood toont werk van kunstenaars, dansers en weefsters die zoeken naar de helende kracht van ademhaling, de fragiliteit van het lichaam, de kwetsbaarheid van de aarde, naar de vrijheid gelegen in het minuscule detail van de beweging. Alles ademt rood.

Ademrood is een installatie-expo met dansvideo’s (Pé Vermeersch, Mira Walschot en Noelia Abenza) temidden een collectie berbertextielen. Doorprikt met beeldend werk van Coup de foudre ( Goedel Vermandere, Jan Arickx,
Christophe Denys, Saskja Snauwaert, Linda Vinck, Tamara Van San, Nathalie Vanheule, Bart Vandevijvere en Pé Vermeersch). Badend in een soundscape van Peter Clasen. Een project van Pé Vermeersch , Paul Vandenbroeck en Radical HeArts Team.

IMPRO PERFORMANCE - ADEMROOD (GEANNULEERD)
Pé (Vermeersch) vertrekt van het lichaam dat pijnlijk wordt overvallen en aangetast, maar zoekt vooral naar de helende kracht van ademhaling. Die zet ze om in de kracht van het detail. Minimalistisch in de perifere beweging, alsof het nooit zou ophouden. Artistieke vrijheid vinden in het detail is hier de opgave voor de drie dansers in een non-stop improvisatie van 25 minuten.

Met dansers: Mira Walschot, Pé Vermeersch, Noelia Abenza
En muziek van Peter Clasen

Meer info over choreografe, haar achtergrond, internationaal parcours en samenwerkingen vind je via www.pevermeersch.com.

Organisatie: Radical HeArt vzw

Salon Radical

Koning Leopold I Straat 12, 8500 Kortrijk

De expo is op het eerste en tweede verdiep van het gebouw met de trappen te bereiken.

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs