#dansstorm
Performance
  • Zaterdag:
  • Zaterdag:
  • Zaterdag:
  • Zaterdag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Tarantella

Marijn Celea

Tarantella? Nee, het is geen vogelspin en ook geen zuiders gerecht, maar wel een folkloristische dans uit het zuiden van Italië. Ooit The Godfather gezien? Dan herinner je je misschien nog de tarantella tijdens de trouwfeestscène met het typisch opzwepende ritme van de muziek, de snelle pasjes en de draaiende bewegingen. De dans is ook gelinkt met het tarantisme, een oud volksgeloof waarin een bezeten vrouw alleen door muziek en dans bevrijd en herboren kan worden... Maar de traditionele dans is in gevaar: de jeugd trekt weg uit Zuid-Italië - naar het rijkere Noorden of het buitenland, dorpen zijn verlaten en de cultuur dreigt verloren te gaan.

Marijn Celea grijpt in deze voorstelling terug naar zijn Italiaanse roots. Het wordt een zoektocht waarbij hij zijn persoonlijke lichaams- en bewegingstaal verbindt met de socio-culturele aspecten van de folklore uit het zuiden van Italië.

Marijn werkt voor Tarantella samen met meerdere performers en laat zich ook leiden door de setting waarin de voorstelling speelt: naargelang de beperkingen die ontstaan uit de context waarin het stuk wordt gebracht, wijzigt de samenstelling van de scènes en van de groep performers. Zo blijft het werk, hoewel gebaseerd op traditie, toch ook constant in evolutie.

Organisatie: Danspunt

Begijnhofpark

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs