#dansstorm
Performance
  • Zaterdag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Manoeuvres

Karim Kalonji

Wat hebben skaters en dansers met elkaar gemeen? Bij beiden gaat hun passie letterlijk gepaard met veel vallen en opstaan. Bovendien claimen straatdansers net als skaters de openbare ruimte en gebruiken ze de obstakels die ze er tegenkomen om hun eigen stijl te etaleren.

Stage Nomads van Karim Kalonji is een beginnend gezelschap dat aan straatdansen een theatrale twist wil geven. Voor Manoeuvres gaat hij aan de slag met skaters en dansers, en vooral met de uitwisseling tussen beiden: wanneer worden skatebewegingen dansmoves? Wat kunnen we leren van vallen? Want dat doen we als mens eigenlijk de hele tijd: vallen, onze cellen en vezels door elkaar schudden, onszelf oprapen en opnieuw proberen. Bij elke val verandert onze vorm aanzienlijk en substantieel. We passen ons aan en gaan verder, elke keer weer.

Karim heeft in zijn jeugd zelf geskate en is een spilfiguur in de Gentse breakdance scene. Hij is danser/acteur binnen het professionele theatercircuit. Je zag hem misschien in geprezen KVS-producties als Malcom X (van Junior Mthombeni, Cesar Janssens & Fikry El Azzouzi), Kuzikiliza en Fire becomes ashes, but not now (beiden van Pitcho Womba Konga) of in zijn solovoorstelling 1 ON 1.

Organisatie: Danspunt

Luxaplast

Markebekestraat

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs