#dansstorm
Performance
  • Zaterdag:
  • Zaterdag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Double Bill - Omnetan & Contre-jour XS

Sandra Delgadillo & Not standing/ Philomène Authelet

Omnetan
Kunnen onbekenden een band creëren met elkaar door samen te bewegen? Die vraag inspireerde choreografe Sandra Carolina Delgadillo Porcel om met 35+ dansers uit Kortrijk de voorstelling ‘Omnetan’ te maken, wat ’toevallig tegenkomen’ of ‘ontmoeten’ betekent. Ze vroeg elk van de dansers om één nostalgisch lied toe te voegen aan een playlist: een nummer van vroeger dat tijdloos is en je doet dromen over zowel het verleden als de toekomst. De herinneringen en de magie die de muziek bij de dansers oproept, zullen de basis leggen voor de uiteindelijke voorstelling. De ontmoetingen tussen de verschillende performers vormen een verhaal dat verloopt als een film: elke scène is een aparte 'aflevering', maar ook deel van een groter geheel. Overdag kan je in het straatbeeld van Kortrijk bepaalde scènes zien. 's avonds kan je het volledige stuk meemaken waarvoor je een ticket kan reserveren.

Sandra Carolina Delgadillo Porcel (38) is een Antwerpse danseres, choreografe, bewegingspedagoge en -coach met Boliviaanse roots. Vanuit een achtergrond in de gevechtssporten en urban arts tuimelde ze in de wereld van de hedendaagse dans. Op haar 18de danste ze bij Wim Vandekeybus en later toerde ze met de succesvoorstelling 'Babel' van Eastman, het gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui. Sandra gelooft sterk in de kracht van het ontmoeten als oplossing voor dagelijks racisme, polarisatie en verdeeldheid. Ze houdt er dan ook van om mensen met verschillende sociale, culturele en sportieve achtergronden samen te brengen in kunstprojecten.

Contre-jour XS
Bewegingen komen en gaan, ze verdwijnen op het moment dat ze verschijnen, zonder sporen achter te laten. Er is geen residu, ze leven enkel verder in het geheugen van de kijker. Die sporen-loos-heid van dans en de zoektocht naar hoe we bewegingen misschien toch kunnen vereeuwigen, vormen het uitgangspunt van Contre-jour, de nieuwe voorstelling van circusartiest en bewegingskunstenaar Alexander Vantournhout. Het stuk gaat in première in het najaar van 2021 en parallel aan het maakproces zette Vantournhout een educatief project op voor jongeren: Contre-jour XS. Hij begeleidt hen samen met danseres en choreografe Philomène Authelet in een proces waarbij de jongeren inspiratie halen uit Contre-jour, maar er nadien hun eigen ding mee doen. Ze dompelen zich onder in de bewegingstaal van Vantournhout, maar proberen de bewegingen en de dans niet letterlijk te spiegelen. Ze kijken, leren, interpreteren en laten vooral hun verbeelding erop los.

Vantournhout werd meermaals bekroond voor zijn voorstelling ‘ANECKXANDER’ uit 2015 en toerde met verschillende performances in heel Europa. Zijn werk is een constante cross-over tussen dans, circus en theater.

Het Begijnhofpark

De voorstelling gaat door in het Begijnhofpark in ons openluchttheater.

Tickets

8 euro

TICKETS