#dansstorm
Performance
  • Zaterdag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Double Bill - Blind Spot & Common Works

Manon Avermaete & Timothy Nouzak

UPDATE: De voorstelling Blind Spot werd geannuleerd. Het inkomgeld werd geschrapt en het toonmoment van Common Works is nu gratis. Wie reeds betaalde, krijgt op de avond zelf de terugbetaling.

Common Works
Common-Works is een langdurig performanceproject van Timothy Nouzak. Na eerdere edities in Taipeh, Senegal, Amsterdam, München breit Nouzak nu in Kortrijk een nieuwe episode aan zijn werk. Samen met Passerelle nodigde hij enkele jonge performers uit die hij een ‘common ground’ biedt, een veilige ruimte waarin ze kunnen delen en experimenteren. Common-Works vertrekt van een bewegingspartituur van Nouzak die deels vastligt, maar ook ruimte laat voor eigen inbreng, vrije interpretatie en improvisatie. Hij heeft daarbij vooral interesse naar hoe beweging en betekenis voortvloeien uit de persoonlijke ervaringen en het geheugen van de danser. De performance stelt vragen als: Wanneer wordt een handeling betekenisvol? Komt betekenis altijd voort uit de herinnering? Wat betekent het om een herinnering te verplaatsen?

Van en door: Timothy Nouzak (idee, concept) | Emma-Li Coudyser, Jana Duynslager, Laura Kušķe, Britt Loyen, Antoine Coppi (choreografie, dans) | Guy Cools (dramaturgie) | Freda Fiala (content, artistieke documentatie) | Passerelle vzw, Danspunt, WEMOVE (productie)

Timothy Nouzak is een performance-maker uit Wenen (Oostenrijk) en Houston (VS). Hij begon zijn carrière in het klassiek ballet aan de State Opera Ballet School in Wenen en studeerde er vervolgens Contemporary and Classical Dance aan de Music and Arts University. Momenteel rondt hij STUDIOS af, een choreografisch onderzoeksprogramma aan P.A.R.T.S., o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker. In zijn lopende artistieke onderzoek verkent hij bewegingspraktijken op de kruising tussen cultuur, identiteit, norm, narratief, verleden en herinnering.

Blind Spot (GEANNULEERD)
Een zetel, een eettafel, een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit, is genoodzaakt in beweging te komen. In Blind Spot vertellen vijf performers in een licht banale setting persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. Ze zetten de schijnwerpers op ons vermogen om te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. En dat vermogen blijkt heel beperkt... Blind Spot is sprankelend, licht chaotisch en heerlijk pakkend. De live songs van zangeres Izja Rutten zetten de voorstelling nog extra kracht bij.

Manon Avermaete studeerde in 2007 af aan de opleiding Moderne Theaterdans van de Theaterschool Amsterdam. Samen met Paulien Truijen richt ze Cie.Woest op, een dansgezelschap dat vooral focust op locatiewerk. Sinds 2016 bouwt Woest haar expertiseveld uit door steeds meer te werken voor een jong publiek. Manon zoekt steeds naar een nieuwe relatie met haar publiek. Wat haar taal typeert, is het vermengen van verschillende kunstvormen en het zoeken naar humor in haar bewegingstaal. Manon Avermaete orchestreert met Blind Spot knetterende harmonie, chaos en humor. Hou haar in de gaten, want Passerelle heeft een neus voor jonge, straffe choreografen! Ook Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle en Alexander Vantournhout passeerden bij Passerelle in hun beginjaren.

Organisatie: Passerelle vzw

Budascoop Zaal 1

Kapucijnenstraat 10

Tickets

Gratis maar reservatie is verplicht

TICKETS