#dansstorm
Performance
  • Zondag 16:30 — 16:55

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

De klokken van Ons land

Cristina Usenko en Roksolyana Sydor

Ons Volkscollectief is een symbool van hoop en kracht.

We delen emoties en gevoelens met je door onze gedeelde passie voor muziek.

Wij zullen je gids zijn in deze prachtige fascinerende wereld van muziek.

Je ontvangt een verzameling fascinerende traditionele volksliederen en -dansen.

Deze liederen en dansen gaan over geschiedenis, over liefde, over harmonie met de natuur, over spirituele kracht.

 

Volksmuziek heeft een diepe culturele betekenis en weerspiegelt de geschiedenis, emoties, tradities en identiteiten van landen. Volksliederen, dansen en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven, weerspiegelen de ervaring en liefde van het Oekraïense volk. Boeiende melodieën en soulvolle teksten roepen een gevoel van nostalgie en saamhorigheid op, waardoor ze een integraal onderdeel worden van het culturele erfgoed. Alle toneelkostuums, hoofdtooien en decors worden door ons met de hand gemaakt, elke bloem is uniek en creëert beelden waarin we ziel, liefde, tederheid en individualiteit stoppen.

Het Oekraïense team bestaat uit vluchtelingen en vrijwilligers die naar België zijn gekomen. Tijdens repetities voor concerten en andere evenementen uiten mensen hun gevoelens, emoties en ideeën. Door muziek en andere kunstvormen vinden ze een positieve balans, voelen ze zich zelfverzekerder en vreugdevoller. Wij streven ernaar oude tradities te behouden, te versterken en door te geven aan nieuwe generaties. De Oekraïense folklore is een platform geworden waar mensen samen kunnen komen en de kracht van muziek en dans kunnen.

 

Wij combineren ook graag Oekraïense, Vlaamse en Nederlandse  muziek en tradities om deze te behouden, te versterken en met elkaar te verweven.

Organisatie: Ganna Kozinchuk

Grote Markt aan het Stadhuis

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs