#dansstorm
(Dans)film
  • Vrijdag 00:00 — 00:45

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Danskortfilms - Short Waves Festival - Tweede selectie

Short Waves Festival

Etch – Abby Warrilow, Lewis Gourlay: Een meisje wandelt door een afgelegen heide. Op een heuvel staat een lang verlaten schoolgebouw. Haar voeten traceren, etsen en kerven in cirkelvormige bewegingen en maken sporen in het vuil. Tenslotte gaat ze achteruit om getuige te zijn van de indruk die haar dans op de vloer heeft achtergelaten.

ag:Au – Alex Cantouris: Twee jonge goden beginnen aan een reis om een nieuwe wereld te creëren.

The Last Children – Fu LE: he Last Children is een choreografische film gemaakt in één shot met de kinderen van een school aan de vooravond van haar sluiting. Door middel van een metaforische fabel, getuigt het van de voltooiing van de verwoestijning in de landelijke wereld en de dood van haar dorpen.

Maids – Sofia Castro: Deze korte film, geïnspireerd door Las Criadas de Monterroso (Monterroso’s Maids), combineert fictie en screendance en toont een ballerina die de stemmen belichaamt van twee geliefden die van plan zijn haar eigenhandig te vermoorden.
In een theatrale setting en in één rondreizend shot wordt objectiviteit vertekend als het lichaam worstelt om alles wat onstoffelijk is bloot te leggen, en rijst de vraag waar de grenzen liggen tussen geest en expressie.

Mudlove – Tero Peltoniemi: …de twee worden in een modderworstelring gegooid om een gemeenschappelijke weg vooruit te vinden, terwijl hun beste vrienden als coaches optreden.

Where Love Leads – Marta Renzi: Dit verjaardagsfeest is één lange vertrouwensoefening.

Organisatie: Danspunt

Kruidtuin - openluchttheater

De danskortfilms gaan door in het openluchttheater in de Kruidtuin.

Openluchttheater

Kom op tijd, het aantal plaatsen en koptelefoons is beperkt.

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs

Toegankelijkheid

Wie zich voortbeweegt in een rolstoel kan plaatsnemen links en rechts van de laagste rij van het theater. Laat ons gerust je noden en bezorgdheden weten. We zijn beschikbaar om je te assisteren.