#dansstorm
(Dans)film
  • Vrijdag 22:30 — 23:15

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Danskortfilms - Short Waves Festival - Eerste selectie

Short Waves Festival

Herbarium – Iwona Pasińska: Het Polish Dance Theatre dompelt je onder in de prachtige wereld van bloemen en bladeren: hoe ziet een dag in het leven van een plant eruit, van bloei tot einde, verdronken in warme nostalgie. Een sprookjesachtig verhaal vol intense kleuren: groen, rood en paars dat overgaat in het grijs en bruin van de herfst. Dit alles vertellen de dansers met bewegingen op het ritme van de Peer Gynt suite, uitgevoerd door Trondheim Symfoniorkester & Opera.

Walks With Me – Kati Kallio: De 80-jarige Sanna woont alleen met haar herinneringen en kamerplanten. Op een dag ziet ze vanuit haar raam een gebeurtenis die haar doet terugdenken aan haar vrienden en haar eigen eenzaamheid.

Svavar Knutur – The Hurting – Kay Otto: Een dansende conciërge en eenzaamheid.

Lazarus – Tuixén Benet: Via dialoog tussen beweging en landschap reflecteert Lazarus op de objectivering van het vrouwenlichaam in film. Het beroemde citaat van Edgar Allan Poe “de dood van een mooie vrouw is zonder twijfel het meest poëtische onderwerp ter wereld” zet aan tot een serie valpartijen en herbelevingen die aan het poëtische ontsnappen door te hard te proberen het te vinden.

Cinderella Games – Jessica Wright, Morgann Runacre-Temple: Een groep gaat de strijd met elkaar aan in een spelshow, waarbij ieder wanhopig probeert te bewijzen dat ze de echte Assepoester zijn om hun eigen Happy Ever After te winnen. Vind de schoen, versla je tegenstanders én de klok om de prijs op te eisen!

Organisatie: Danspunt

Kruidtuin - openluchttheater

De danskortfilms worden getoond in het openluchttheater in de Kruidtuin.

Kom op tijd, het aantal plaatsen en koptelefoons is beperkt!

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs

Toegankelijkheid

Wie zich voortbeweegt in een rolstoel kan plaatsnemen links en rechts van de laagste rij van het theater. Laat ons gerust je noden en bezorgdheden weten. We zijn beschikbaar om je te assisteren.