#dansstorm
(Dans)film
  • Vrijdag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Twee poëtische dansfilms

De opening van Dansstorm zetten we feestelijk in met deze twee dansfilms!

In 2020 produceerde Danspunt twee danskortfilms met dansers en bewegers tussen 12 en 23 jaar: Au Suivant en Moteur Synchrone. Samen met en dankzij onze partners Passerelle, fABULEUS, Concertgebouw Brugge en 7 Limburgse cultuurcentra. Wat we wilden bereiken met dit ambitieuze project? Jonge dansers en bewegers de kans geven hun talent te ontwikkelen en zichzelf uit te dagen. Met een tastbaar resultaat om mee uit te pakken. De jongeren proefden van de sfeer op een filmset en werkten samen met een ervaren choreografen en filmmakers. Ze trokken de studio in: twee keer een magisch werkproces dat resulteerde in twee danskortfilms. En dat alles tussen de versoepelings- en verstrengingsmaatregelen van de coronacrisis: een echt huzarenstukje.

Moteur synchrone, een kortfilm van Stanislav Dobak en Jamie Lee
Stel je een wereld voor waarin de simpelste geneugten ons ontnomen worden. Stel je voor dat we alleen nog leven om te voldoen aan de wensen en behoeften die de gangbare cultuur ons opdringen, dat ons vermogen tot kritisch denken helemaal is uitgestorven. En dat we uiteindelijk als mens niet langer verbonden zijn met de natuur, dat we alle menselijkheid verliezen ten gunste van de groei van het industriële complex. Mensen worden pionnen in een systeem. Het systeem werkt niet langer voor de mensen, maar de mensen werken voor het systeem. Een danskortfilm die je aan het denken zet.

Moteur Synchrone is een kortfilm van Jamie Lee en Stanislav Dobak. Een coproductie van Danspunt, Passerelle en fABULEUS, i.s.m. de cultuurcentra van Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maasmechelen en Tongeren.

Au suivant, een kortfilm van choreografe Bérengère Bodin i.s.m. filmmaker Philippe Piffet
AU SUIVANT … De volgende! Jacques Brel herhaalde het in zijn gelijknamige lied tot in den treure. Deze poëtische dansfilm is een ode aan de jeugd die schittert, aan het vuur dat hen bezielt. Een fictieve documentaire geschreven door, voor en met hen.

Ze geloven in bewegen, zweten en boven zichzelf uitstijgen. Op een auditie komen ze samen, als een lange stoet zwetende pelgrims, hopend dat het doek voor hen zal opgaan. “Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren …” Hoe moedigen wij hen aan om door te zetten, hoe prijzen wij hun veerkracht?Wat betekent ‘slagen’ of ‘falen’? Want het gaat hier wel degelijk om het vuur dat brandt in onze jongeren van vandaag, onze volwassenen van morgen.

Au suivant is een kortfilm van choreografe Bérengère Bodin, in samenwerking met filmmaker Philippe Piffet. Een coproductie van Danspunt, Passerelle, fABULEUS en Concertgebouw Brugge.

Begijnhofpark

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs