#dansstorm
Performance
  • Zondag 14:00 — 14:30
  • Zondag 15:30 — 16:00

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Bougement Present

Gent Bougement - Daisy Phillips en Gytha Parmentier

Daisy Phillips – Presentje voor en met Jona (première)

Gytha Parmentier – Presentje voor Debbie, Jaak en Jana, schoolverlaters van BUSO ‘t Vurstje

Gent Bougement brengt dansmakers samen met mensen die een dans als geschenk verdienen. De danser krijgt de opdracht een choreografie te maken, speciaal voor die ene bijzondere persoon of groep.

De danser en de ontvanger gaan in gesprek, over vroeger en nu, over muziek, liefde, plannen, hoop, en al waar ze over willen praten. Dit verhaal wordt de inspiratie voor een choreografie. De danser maakt een “Presentje”, een gedanst cadeau, een persoonlijke danssolo op lievelingsmuziek van de ontvanger.

Voor Dansstorm ontmoette danseres Daisy Phillips de Mechelse Jona. Ze ontdekten snel dat dans voor hen beiden erg belangrijk is. Daisy is een professionele danseres bij onder meer Sidi Larbi Cherkaoui. Jona is een grote dansliefhebber die ook graag zelf op de vloer staat. Beiden bevinden ze zich op een soort kruispunt: welke rol gaat dans verder spelen in hun leven? Daisy en Jona besloten hun ontmoeting al dansend verder te zetten. Het resultaat wordt een nieuw Presentje, dat we op Dansstorm voor het eerst aan publiek tonen.

Daarnaast tonen we de dans die Gytha Parmentier in 2021 maakte voor Debbie, Jaak en Jana, drie laatstejaars van de school voor buitengewoon onderwijs ’t Vurstje. Ze ontvingen het Presentje bij hun afscheid van het veilige nest van de school, voor ze zouden uitvliegen naar een nieuw hoofdstuk in hun leven.

 

Sinds het ontstaan van het project, tijdens de coronalockdowns, gaf Gent Bougement al een tiental dansmakers de opdracht om een Presentje te maken.

Lees meer op www.gentbougement.be

BOUGEMENT PRESENT

Choreografie, performance: Daisy Phillips, Jona, Gytha Parmentier
Een initiatief van Gent Bougement
Productie: TALK vzw
Met de steun van: Stad Gent, Danspunt
Met dank aan: BUSO ’t Vurstje – campus Vivo, Julie en Griet

Organisatie: Danspunt

Sinte-Mettetuin

Deze frisse, groene binnenplaats vind je tussen de Bruul, de Lange en korte Schipstraat en de Schaalstraat.
Ingang via de Bruul is ter hoogte van De Margriet en via de Langeschipstraat ter hoogte van het Sociaal Huis.

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs