#dansstorm
Performance
  • Zaterdag:
  • Zaterdag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Tribute

De Genoten

Prince meets David meets Freddy meets Amy meets Michael meets Jim meets Whitney meets George ... Tribute is een wervelende choreografie op muziek van overleden iconen, een ode aan de popmuziek en aan het plezier van het dansen. Let’s dance!

Tribute lijkt wel een dolle dagdroom waarin de dansers het universum van popsterren verkennen, op en naast het podium. De voorstelling toont de vreugde van het kind dat vrijuit danst en zingt op de hits van zijn helden. Want muziek raakt ons op verschillende momenten in ons leven en geeft mee vorm aan onze identiteit. Maar bovenal nodigt popmuziek ons uit om datgene te doen wat we het liefste doen: dansen, vol overgave!

De Genoten is een gezelschap van een vijftiental mannen - van een architect tot een boswachter, van leerkrachten tot een HR-consultant - die maandelijks samenkomen om te dansen. Het draait voor hen niet zozeer om de perfecte technische uitvoering, maar om enthousiasme, uitdaging en de charmes van onvolmaaktheden. Ze brengen hun voorstellingen het liefst op straat, tussen de mensen.

De Genoten werken vaak samen met jonge makers. Zo is Tribute een choreografie van Katie Vickers (P.A.R.T.S.). In haar werk onderzoekt ze hoe je het lichaam kan gebruiken om vanuit het bekende en het vertrouwde ook het ongewone naar boven te halen uit.

Organisatie: Danspunt

Broelkaai

Broelkaai 8500, 8500 Kortrijk

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs