#dansstorm
DansinitiatiePerformance
  • Zondag:

Dit project is toegevoegd aan je favorieten.

×

Volks-, folk en werelddansplein

Choronde

Tijdens DANSSTORM kan je niet alleen naar dans kijken, we zetten onze dansvloer ook graag open voor iedereen die zin heeft om te dansen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een namiddag vol initiaties en demonstraties van volks-, folk- en werelddans.

12u30-13u30
Kom deelnemen aan een kennismaking met Vlaamse en internationale volksdansen Door Tijl Uilenspiegel. Het gaat om een initiatie van eenvoudige dansen waarbij iedereen direct succeservaring beleeft. Iedereen van 16 tot 76 jaar is welkom en een beetje gevoel voor ritme is een pluspunt. Het hoeven niet noodzakelijk koppels te zijn, voor enkelingen hebben we danspartners.

13u30-14u
Ook Volksdansgroep Sapperloot uit Wevelgem laat tijdens DANSSTORM graag zien wat ze kunnen: op vrijdag tonen de 16+’ers wat ze in huis hebben, op zaterdagvoormiddag geven de allerjongsten (2de kleuter tot 3de middelbaar) een demonstratie. Sapperloot nodigt de toeschouwers uit om pasjes te leren tijdens een initiatie van verschillende internationale volksdansen. Hun dansles richt zich voornamelijk op lagereschoolkinderen, maar ook kleutertjes zijn welkom om van het volksdansen te proeven.

14u-15u
Dansgroep Mistral is een unieke dansgroep die eigenzinnige choreografieën brengt, met als basis lichaamsexpressie en het gebruik van diverse materialen en attributen. Ze verwelkomen iedereen van jong tot oud voor een wervelende demonstratie en initiatie in moderne dans en vlaggenchoreografie. Hoe Mistral een eigen draai geeft aan vlaggenzwaaien is indrukwekkend om te zien én om zelf uit te proberen!

15u-16u
Ben je benieuwd naar traditionele folkdansen uit alle hoeken van de wereld? Dan moet je bij Pieterjan Hantson zijn. Elke cultuur heeft wel een eigen versie van wat we ‘folk’ noemen, telkens in een andere stijl en met andere passen. Maar dat folk altijd dynamisch, energiek en plezant is, dat zal je zeker merken tijdens deze initiatie.

Deelname aan de initiaties is gratis.

Organisatie: Pieterjan Hantson

't Plein

Tickets

Gratis – kom spontaan eens langs