#dansstorm

Praktisch

Meeting point 

Het Begijnhofpark vormt tijdens de driedaagse het hart van de DANSSTORM ! Een plek waar artiesten en publiek elkaar ontmoeten, waar je kan nakeuvelen met een verfrissend pintje, waar je terecht kan bij ons infopunt voor àl jouw vragen.

Festivalplan 

Heb je graag een overzicht van alle dansinitiatieven bij de hand? Het DANSSTORM festivalplan met kaart en uitleg kan je op elke locatie verkrijgen bij onze vrijwilligers. Je kan hen herkennen aan hun T-shirt en DANSSTORM-mondmaskers!

Openbare toiletten

In Kortrijk zijn er heel wat openbare toiletten. Om een actueel overzicht te krijgen en specificaties per toilet terug te vinden, raden we je aan om de HogeNood app te downloaden. Dankzij deze handige app, kunt u steeds het dichtstbijzijnde openbare toilet terugvinden en weet u meteen als dit toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, een verschoningstafel aanwezig is, etc.

HogeNood via Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.hogenood&hl=nl&gl=US

HogeNood via Apple Store

https://apps.apple.com/app/id523502209

Wil je liever geen app gebruiken, dan kan je hier een duidelijk overzicht krijgen of op het gratis te verkrijgen festivalplan. Dit festivalplan kan je verkrijgen op alle danslocaties in de stad, vrijwilligers delen ze uit.

Waar parkeren

Kom je op vrijdag of zaterdag (zondag is Kortrijk autovrij!) met de auto, weet dat Kortrijk verschillende ondergrondse en bovengrondse centrumparkings heeft waar je de wagen met een gerust hart kunt achterlaten. Het eerste uur is overal gratis. Een volledige lijst kun je hier terugvinden : http://www.parko.be/parkings . Alle parkings hanteren dezelfde tarieven. Enkel parking Haven is goedkoper, daar kun je voor € 2,50 een hele dag parkeren.

Nog meer info rond parkeren in Kortrijk is terug te vinden op http://www.parko.be/bezoeken .

Gratis parkeren kun je op P&B Wembley en P&R XPO. Van hieruit kan je gratis de bus nemen van ene naar het stadscentrum. De perfecte parkeerplaats op autovrije zondag.

Kom je met de trein of bus? 

Wat een goed idee! Kortrijk heeft 2 treinstations (Kortrijk en Bissegem). Het station van Kortrijk ligt pal in het centrum, op loopafstand van verschillende attractiepolen (Grote Markt, musea, winkelwandelcentrum, …).

Alle info op:

– vervoer met de trein: www.b-rail.be/main/N/
– vervoer met de bus: www.delijn.be

Of kom je met de fiets?

Woon je in of vlakbij Kortrijk, dan is te voet of met de fiets uiteraard de leukste manier om op DANSSTORM te raken. PS Kortrijk werd in 2020 uitgeroepen tot Vlaanderens beste fietsstad! Ringring..
Alle info over je fiets parkeren vind je hier: https://www.kortrijk.be/fietsparkeren

Corona

Tijdens DANSSTORM volgen we de gangbare coronamaatregelen (die van kracht gingen op 1 september 2021). Voor de meeste evenementen zijn er geen beperkingen meer. Voel je je ziek? Dan vragen we je om thuis te blijven.

Ontdek Kortrijk 

Kortrijk biedt alles wat je kunt wensen in een stad. Kunst en design, groene parken en speeltuinen, culinaire hotspots en zelfs een zandstrand aan de Leie. Plezier gegarandeerd voor jong en oud! Nog geen plannen het weekend van 17-18-19 september? Verwen jezelf met een superleuke uitstap naar DANSSTORM in het bruisende Kortrijk.


Benieuwd naar wat er nog te beleven valt in Kortrijk? Ontdek het via Toerisme Kortrijk, of krijg hun laatste updates via Facebook  & Instagram.

 

Beeldmateriaal

Tijdens het festival worden foto’s gemaakt die later gebruikt kunnen worden op sociale media, website of in de pers. Als u niet wilt dat een foto wordt gebruikt, neem dan contact met ons op via communicatie@danspunt.be