#dansstorm

Dansende Mechelaars, maak deel uit van DANSSTORM!

Trek je dansschoenen aan en laat van je horen! Breakdance, tango, salsa, dabke, linedance, hiphop, dancehall … Of je nu alleen danst of in groep, een dansproject hebt of gewoon goesting om te dansen, DANSSTORM wil je betrekken bij het stadsfestival.

DANSSTORM?

Van 15 t.e.m. 17 september 2023 bezet het festival de stad Mechelen met dans in al haar vormen. DANSSTORM vind je terug in de Kruidtuin, in de straten en op de mooie en speciale plekken verspreid in de stad. Bestaande en nieuwe dansvoorstellingen, workshops, initiaties en toonmomenten. We nodigen alle Mechelaars uit om dans te proeven, voelen, kijken, ademen, beleven én natuurlijk zelf te dansen.

Maar een festival voor Mechelaars, dat organiseren we natuurlijk niet alleen! We zouden het fantastisch vinden als ook jij, dansminnende Mechelaar, met een dans(idee) naar buiten komt op zaterdag 16 en/of zondag 17 september. Wees zelf actief deel van het programma en zet jouw dans op de kaart!

foto Dansstorm Kortrijk

Waarom deelnemen?

  • Tijdens DANSSTORM staat Mechelen een volledig weekend in het teken van dans. Het ideale moment dus om jezelf, jouw dansschool of -groep, jouw organisatie of vereniging in de spotlight te zetten voor een breder of nieuw publiek. Extra bonus: op zondag 17 september is het autovrije zondag, dus extra veel volk op de been!
  • Jouw initiatief wordt mee opgenomen in het DANSSTORM-programma. Op onze site krijg je een eigen pagina met ruimte voor promoteksten, praktische info, foto’s,…
  • De weken voor het festival zetten we een promotiecampagne (pers, social media, affiches, aankondiging in De Nieuwe Maan …) op, in samenwerking met Stad Mechelen.
  • Registreer je jouw initiatief voor 1 augustus op onze site? Dan sta je ook in ons programmaboekje, dat wordt verspreid de dagen voor en op het festival zelf.
  • Tijdens DANSSTORM sturen we onze festivalfotografen uit. Achteraf krijg je deze beelden, die je nadien voor je eigen promotiemateriaal kan gebruiken.
  • En last but not least, de good vibes van een dansfestival in eigen stad, dat wil je gewoon niet missen 😉

Interesse?

Iedereen die iets heeft met dans of iets dansachtigs – jong en oud, met veel ervaring of zonder, alleen of met vrienden en/of familie … – mag van zich laten horen. We laten Mechelen massaal dansen én van dans genieten! Registreer jouw initiatief via dit formulier voor 1 augustus. Dan komt het in het programma-overzicht op onze site én in het programmaboekje.

Heel veel goesting, maar nog geen concreet idee?

© Foto: Freddy Delagaye